AM

Scooter

Bij Rijschool Actief kan je je scooterrijbewijs halen, van de theorie tot aan de praktijk. Vanaf 15,5 jaar mag je een theorie-examen afleggen, vanaf 16 jaar mag je rijles nemen en het praktijkexamen afleggen.

Scooter praktijk

Rijschool Actief verzorgt dagopleidingen voor het scooterrijbewijs, deze beginnen om 08:30 uur en duren tot 13:00 uur. De lunch is hierbij inbegrepen. De opleiding bestaat uit 4 praktijklessen met aansluitend het praktijkexamen.

Examen

Het praktijkexamen begint met een kennismaking met je examinator. Net als tijdens de rijlessen zal hij je volgen tijdens een rit van ongeveer 30 tot 40 minuten. Je moet tijdens je examen laten zien dat je de scooter beheerst en dat je rekening houdt met het verkeer om je heen. 

Sinds oktober 2020 zijn onze scooters vernieuwd!

Online inschrijven

Scooter rijbewijs

Tarieven

Onderstaand een overzicht van onze pakketten en tarieven.

Totaalpakket €535,00

  • Theoriecursus (2 dagdelen)
  • Theorie-examen
  • 4 praktijklessen
  • Praktijkexamen
  • Lunch

Inschrijven ›

Praktijkpakket €385,00

  • 4 praktijklessen
  • Praktijkexamen
  • Lunch

Inschrijven ›

Theorie prijslijst

Inschrijven ›

Praktijk prijslijst

Inschrijven ›

Cursusdata theorie

Klik op de onderstaande knop om te kijken wanneer er cursussen worden gegeven in Middelburg.

Bestellen

Heb je een theorieboek nodig of wil je een herexamen aanvragen? Klik dan op de onderstaande button.

Scooter theorie

Om het scooterrijbewijs te halen moeten er sinds 1 maart 2012 twee examens worden afgelegd, een theorie-examen maar ook een praktijkexamen. Om voor het praktijkexamen te slagen is het noodzakelijk om te laten zien dat je een scooter kunt besturen (voertuigbeheersing) maar ook dat je weet hoe je je in het verkeer moet gedragen (verkeersdeelneming). Zeker voor het praktijkexamen is het noodzakelijk les te nemen bij een rijschool. Rijschool Actief biedt daarom zowel theoriecursussen als praktijklessen aan voor de scooter.

Theoriecursus
Eén keer per twee maanden wordt er een theoriecursus gegeven voor de scooter. Deze theoriecursus is bedoeld om je klaar te stomen voor je theorie-examen zodat je in één keer slaagt. De cursus wordt gegeven in ons theorielokaal aan de Nieuwe Vlissingseweg 156 in Middelburg. Elke maand start er een nieuwe cursus, deze bestaat uit 2 cursusavonden van 18:00 uur tot 22:00 uur. Bij de eerste cursusdag word je verzocht een geldig identiteitsbewijs mee te nemen.

Het theorie-examen wordt gepland in overleg met de leerling. Het theorie-examen wordt afgenomen in Goes. De kosten van deze theoriecursus voor de scooter, inclusief examen maar zonder leermiddelen zijn € 150,00.

× Vragen?